PRIMARIA COMUNEI VIISOARA

Judetul Mures

PROIECTE INVESTITIONALE

    In anul 2002, Primaria comunei Viisoara a castigat un proiect finantat prin programul SAPARD  numit "MODERNIZAREA DRUMULUI COMUNAL DC 70, COMUNA VIISOARA, JUDETUL MURES".
    In prezent acest proiect este finalizat si a  constat in refacerea drumului comunal D.C. 70 pe o portiune de aproximativ 9 km, care uneste satele Santioana si Ormenis, sate apartinatoare comunei Viisoara.
    Valoarea acestui proiect este de peste 1 million euro.
    Refacerea acestui drum conduce la accesul mai bun catre aceste sate, punand mai bine in valoare zona din punct de vedere turistic.


    In anul 2007 am reusit pornirea unui nou proiect de extindere si  modernizare a scolii generale din satul Sintioana, finantare prin Inspectoratul Scolar Mures.
    Lucrare  face din aceasta scoala o scoala cu adevarat europeana, mobilier de ultima generatie, o instalatie ultra moderna de incalzire centrala.    In anul 2007 s-au reabilitat cladiri care gazduiesc  oficiul postal, centrul de colectare a laptelui, dispensarul uman, care prezinta importanta sporita pentru comunitate.
    In curs de executie este de asemeni un proiect la Gradinita Viisoara pentru instalarea incalzirii centrale, grupuri sanitare, apa.
    Un obiectiv realizat de asemeni a fost instalatii sanitare si amenajari interioare la sediul Primariei Viisoara.
    Proiect  scoala noua Ormenis, stadiu de proiect, licitatie pe SEAP
    Proiect scoala noua Viisoara
    Un alt proiect important pentru care se astepta punctarea si aprobarea este PHARE 2006 RO – 2006/ iar acesta  se refera la integrare rommilor

    Infrastructura
    Infrastructura de transport
    Reteaua de drumuri
    Lungimea totala a drumurilor pubplice pe teritoriul comunei Viisoara este de 29 km. Starea drumurilor nu se ridica la nivelul standardelor europene.

    Drumul Judetean DJ142C in lungime de 8 km a fost reabilitat pe o lungime de 2,6 km iar restul se afla intr-o stare rea, durata de exploatare fiind expirata.
    Drumul Comunal DC70 pe o lungime de 11 km este intr-o stare rea . In prezent pe o lungime de 9 km se modernizeaza printr-un program SAPARD.
    Strazile: 7 km se afla intr-o stare deplorabila.

    Starea acestor drumuri are o influenta deosebita asupra dezvoltarii locale. Transportul public specific asigurarii de servicii pentru distante scurte si medii se asigura cu un microbuze care din pacate sunt insuficiente.

    Retele de telecomunicatii, comunicatii de date si internet.
    Extinderea si modernizarea centralelor telefonice a condus la cresterea numarului de abonati in reteaua de telefonie fixa.
    Oferta comerciala in zona rurala este limitata inca nu exista o concurenta si de aceea Romtelecomul detine monopolul la sate.

    * Pentru vizualizarea fisierelor PDF aveti nevoie de Adobe Acrobat Reader (http://www.adobe.com)
Fisiere: